Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden är från Safa Park, Dubai (30 april 2011)




Ett kilo vindruvor

Jag sköljer ett kilo vindruvor
av den mindre sorten, utan kärnor

Tankfullt tar jag den första druvan
Och önskar fred i sinnet

Den andra druvan är för
fred i kroppen, för hälsan

Tredje druvan tillägnas
samförstånd i familjen

Nummer fyra är för staden där jag bor

Nummer fem är för byn där jag växte upp

Sex, sju, åtta: Landet där jag bor
Landet där jag växte upp och det land,
dit jag vill flytta.

Nummer nio är för fred på jorden.
Nummer tio likaså.

Sedan börjar jag om... Gång på gång.

Tills det är dags att handla ett par kilo till.

 

Nog vore det värt lite magont, om man kunde trolla fram fred i hela Världen! :)




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 453 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-09 23:39



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med anits
2011-05-10

  Lena Själsöga Keijser
vindruvor är vackra pärlor

en godvacker bild

till sannhet
2011-05-10

  anits VIP
Bra skrivet, visst vore det värt
lite magont om det kunde bli
fred i världen
2011-05-10

    ADI Nehlin
Defintivt värt lite magknip...fint skriftat
2011-05-10

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Till Anahita: Du är välkommen.
Svar på frågan: Jag tror hon håller sig fast med ena foten. Hon höll på ett bra tag, jobbade mest inåt, men kollade ut med jämna mellanrum. Tror att hon var upptagen med att fläta ett bo innanför, men höll koll på omgivning, för säkerhets skull. Och jag valde givetvis en bild där hon tittar ut. Annars var det bara en liten svanstipp som syntes...
2011-05-10

    ej medlem längre
Får man haka på?
Tar gärna risken att få magknip!

Men HUR sitter den lilla rara fågeln på fotot fast egentligen?
2011-05-09

  Ninananonia VIP
:) Ja! :)
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)