Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dubai Media City by night (april 2011)




Ljud om natten

Natten är full av ljud,
som antyder var du är.

Luftkonditioneringen brusar.
Har varit påslagen i princip hela tiden sedan slutet av februari.
Ibland hjälper den mot värme, ibland mot fuktig luft.
(Så här en natt i maj - mot både och)

Trots den sena (eller tidiga?) timmen
mullrar trafiken på motorvägen runt hörnet.
Enstaka motorcyklar vrålar förbi i ännu högre hastighet,
av oförmåga att framföras inom satta fartgränser.

Någon pratar i korridoren.
De fåtaliga fåglarna är huvudsakligen tysta,
i sin väntan på gryningens konsert.
De har repeterat klart, uppsjungningen börjar lite senare.


Själen vill ha sång.
Då får jag väl sjunga lite själv, i stället.
En vaggvisa för mig själv.
Inte alltför högt - inte väcka grannen,
bara så att jag kan somna med ett nöjt sinne.

Vad var det? Sschh!
Oj, jag snarkar visst.

Vi hörs!




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 273 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-24 13:07



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
tyckte om ..
2011-05-25

  Pimsan Ivarsson
Intressant med din lek
med ljud i denna text.

Jag älskar din början....
"Natten är full av ljud,
som antyder var du är."
poetiskt vackert.

Jag undrar hur din text
hade blivit om du fortsatt
att länka "duet" till ljuden...
hur dessa ljud påminner
om vart du(om du nu syftar
på att du är i dubai
eller om du syftar på en älskande
som "du" )-

om du syftar på att du är
i dubai-var är du i ditt inre-
kan det sammanlänkas med de yttre ljuden?

om du syftar på en älskande i ditt "du"-
hur påminner ljuden dig om din älskande?

de sista paragraferna känns inte som de hör hemma
i texten...för det är mer en brev/vykortsform-
givetvis så kan man ju lätt göra allt
till en brevform...
med en början "Kära XY dvs namnet...

kram
2011-05-24

    sajo
Den här texten fastnade jag för, då jag på något vis känner igen mig ifrån Teneriffa då vi var där i år men för 2 år sedan då vi var där så hade vi rum utåt gatan där all biltrafik började tidigt på morgonen......

Applåder för din text.
2011-05-24

  Minkki VIP
Vad bekvämt - att sitta här i norr i lagom temperatur och tystnad och få nattljud från södern jämte vacker nattbild. En trevlig läsning du bjuder på, slår en bro till oss i Norden!
2011-05-24

  anits VIP
En mycket fin och fängslande
text, tycker om den
2011-05-24

  Ninananonia VIP
Härligt! :)
2011-05-24

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tagit bort det nyordet nu. Tack.
2011-05-24

    ej medlem längre
Ett litet nyord - antydninga
fin beskrivning av en ljudmatta
sista strofen :-))
2011-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)