Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första lärkans kväll





sandstrand
vid en mjukt
rinnande å
med stor spång
att kunna dyka från

omgivningen sjuder
av moder naturs
allra bästa humör

nakna ungdomskroppar
med kalla öl i sanden

de är liksom jag
slagna till tystnad
av solkvällens föreställning

där skuggorna
bara är skuggor

små barn
såna som ännu
luktar livmoder
doppas ömsint ner i vattnet
av händer på försiktiga
älskande mödrar

bägge utbrister rop
av förtjusning

jag har sand i skorna
och läser "mina bästa dagar"
av claes andersson

du skulle varit här
men man kan inte
få allt




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-31 19:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hela dikten framkallar berörande bilder på min näthinna.

Alltifrån ungdomarna med ölen till de livmodersdoftande barnen! Vilken bild!

För att inte tala om den närvarande poeten!

Varje strof en njutbar hyllning till Livet!
2011-06-01

  Minkki VIP
En lovsång till livet, den är skön!
2011-05-31

    Ken Cassel
Hm!
Gunnar!
Vet inte riktigt vad jag tycker
Men jag tror att ditt alster vart bra
Måste nog bara läsa den en gång till
I alla fall så får du en varm applåd ifrån mig
;)

Mvh
2011-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP