Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har din iPhone - jag är ett UFO

 

förlåt om jag stör
jag kommer från en annan kultur
i en fjärran tidsålder
den var på många sätt större än din
om du ursäktar

du har din lilla iPhone i byxfickan
världen är en app 
ett fingersvep bort

min värld var så stor 
delvis ännu outforskad
man hann inte korsa den med cykel på ett dygn
så det fanns mycket kvar att drömma om
och telefonen fick vi gå till nämndemans och låna
om vi behövde ringa doktorn eller så

man vevade man lyfte luren och begärde numret
av en växeltelefonist
hon kände alla
så det gjorde inget
om man glömt de båda siffrorna  

du har din iPhone
i den har du allt
vi hade resegrammofon med  His Master´s Voice i tratten
som din iPhone fastän större
utan batteri
den befriade musiken åt oss
 
första televisionsapparaten i min hemby
var en stor åbäkig låda 
hela byn trängde ihop sig där i köket för att gapande beglo
en svartvit flimrande och oskarp Olle Björklund
som rörde sig och talade
det skapade gemenskap för en sommar

sen gick var och en och köpte teve
byggde altare åt egot i ett hörn
och vände ryggen till

numera är ni uppkopplade men går och rör er
ute bland varandra 
 

ursäkta om jag stör
jag kommer från en annan kontinent
en annan värld
det tog en livstid - resan hit
 
 





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 331 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-01 13:36



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
´Välskrivna ord om den resa som vår generation gjort , jag känenr väl igen mig i din beskrivning
2011-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag känner mig alienerad i denna tidsålder.
2011-06-01

  walborg
Du sätter faktiskt ord på hur det känns för oss äldre ibland bland dessa obegripligheter. Skönt när man ännu kan talas vid på alldeles det där vanliga sättet.
2011-06-01

    Tea Alex
Ja, saker förändras. Till och med, som bara är 31 i år måste förklara för ungdomar att internet inte fanns när jag var liten. De blir väldigt förvånade. Jag måste förklara att jag ingen mobiltelefon hade förrän jag var 21. Samma reaktion även där.
2011-06-01

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bravo.
En välskriven påminnelse om hur snabbt saker och ting förändras, och ännu mer om hur snabbt vi vänjer oss vid nymodigheterna.
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger