Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack för inspirationen Larz!




Önska hjärta, önska!

 

den gamla gårdslönnen viskar
när vinden rör dess lövverk

trädet reciterar en av mina tidiga dikter:
"och går vinden vild i vårens nya grönska
önska hjärta, önska!"

för en sekund är jag en kalvbent sextonåring
på sitt stora äventyr
en smula darrigt osäker inför den framtid
som sträcker sig oändlig
fylld av möjligheter
av förälskelse
och djärva dåd

en nypa hemlängtan i frihetsbrygden
men mest förundran

lönnen viskar skymningstyst
klockan tickar
tiden går






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-03 00:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det gläder mig verkligen att jag fick inspirera!
Tack för omnämnandet!

Det är just den där blixtrande, gnistrande stunden...
2011-06-03

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
En underbar dikt att låta fantasin skena i
Gång på gång drar den i väg - åt lite olika håll
Jag läser en gång till, och förundras.
2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger