Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi var inräknade, men ingen brydde sig om oss.


Paloptikon


En mås gallskriker vid köksfönstret. Jag ligger på mage, har sjunkit ner, får en sådan obetvinglig lust att sträcka fram tungan och slicka grönådrigt linoleumgolv. Ur radion berättar en människa om hur det var att befinna sig på utsidan av räcket på Västerbron, och om hur misslyckad hon tyckte hon var, efteråt, en stund efter, i rummet på psyket; att armarna från människor som stannat, och klivit ur sin bilar, hade kunnat nå henne - hade lyft henne tillbaka. Jag tänker sedan, när radion är stängd och måsen är tyst, med filten om benen, att nästan ingen vet att också jag har stått med en mjuk vägg mot luftvägarna. Vi är många som en gång levat i sanningen om att blommorna och sjöarna och tornseglarna inte var för oss, aldrig kunde bli för oss. Att vi så gärna ville, men att det inte gick. Nästan ingen vet att vi tog oss tillbaka, att vi kom tillbaka.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 437 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-06-13 22:48



Bookmark and Share


  /Isabel
Nej, ingen vet. Utom diktjaget.
Texten är ärlig i sitt språk, det gillar jag. Det där äkta, fastän det nästan gör ont. Du skriver fram bilder, känslor - så, som bara du kan.
2011-06-15

  Catharina Edin
Känsligt, fint att läsa.
2011-06-15

  Carola Zettergren
Så himla bäst- Så ödmjuk- Så mänskligt nära... En bonus att den sedan är förbaskat välskriven - Tack!
2011-06-15

  Annie b'larsson VIP
Ja, jag gillar din text...den är grymt bra.
2011-06-14

  Inkarasilas
Flashbacks som slungar persona bakåt och in i vanmakten och du skriver det förbannat bra, nästan så jag känner smaken av dammigt golv på tungan. Nä, ingen vet. Men nog fan är du kvar.
2011-06-14

  Grubbelmia
Oerhört stark text! Tack och kram. /Grubbelmia
2011-06-14

  Ingela Svenson VIP
Och över alltihopa skriker måsarna som om ingenting hänt; det har det inte heller, inte för dem! Livet har många nivåer
2011-06-13

  Christer Eriksson
Jag tycker om förståelsen i dina texter, förståelsen för andra. Jag blir engagerad. Närheten till det utsatta och den skuggiga linjen mellan det sjuka och friska, hur allt går i cirklar runt våra kroppar. Jag var härom veckan och byggde en byggställning på Huddinge sjukhus och såg då två vårdare eller vad det heter med en flicka gå sin runda runt sjukhuset, hon gick i t-shirt och armarna hade vita ärr, överallt hårda vita ärr, säkert nästan dagligen inristade under flera år, kan hon ha varit 16, 17 kanske 20, lite uppsvälld av psykofarmaka. Det var en fin dag i väder räknat men ändå väldigt långt till sommar. Jag kommer se henne framför mig länge, hon blir den fysiska formen för denna dikt.
2011-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson