Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Muren (stafettdikt)


jag sitter med ryggen mot muren
från andra sidan
hör jag trafikljud och mänskliga röster

jag sitter med ryggen mot muren
på andra sidan
sitter du med ryggen mot muren
blodet rostar
intorkat
efter exekutionen

jag sitter med ryggen mot muren
det är svalt i skuggan
en svag vind rör platanernas kronor

jag sitter med ryggen mot muren
vänd mot historien
där byggdes en bastion av terror och grå sten
porten tillsluten
mellan familjemedlemmar och vänner

jag sitter med ryggen mot muren
taggtrådskrönt
vilar jag mot en färgexplosion av grafitti
jag ser Quadrigan på Brandenburger Tor
om jag kisar med ögonen
ser jag änglarna 

jag sitter med ryggen mot en imaginär mur
på andra sidan har du stannat
där gick gränsen

 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-14 23:54



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Murar kan behövas ibland, för skydd, som en markering...din dikt beskriver för mig det känslosamma i att man vet att något blir delat.
2011-06-16

    Tea Alex
Får mig att fundera...
2011-06-15

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Denna dikt är nu inlänkad på:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger