Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Predestination



I vinden gungar blå fjärilar.
Invid glöden ögon av gul smärta,
en rygg avtonar i kanten av ett rött fält,
går bort. Jag lägger mitt huvud i
dina händer.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 299 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-21 09:34



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
En så otroligt vacker och stark text, så helt olik dina ofta raljanta kortnoveller, djupt känd!
2011-06-21

  Inkarasilas
Jag är så förbannat sömnig att jag osökt vandrar iväg med tankarna till Johannes Döparen ja, eftersom det är midsommar, hur i helvete man kan fira ett huvud på ett silverfat är visserligen underligt det med, men vafan påskharar och jultomtar, varför inte en halshuggning liksom, det var fan vad jag kom från ämnet. Men en dubbel predestination då kanske eller att vara utvald av gud och bli frälst, men frälst från vad, kvinnor måhända. Sen tänkte jag på det där med att bodra någon en halshuggning så där, eftersom det var en kvinna som gjorde det. Är det förlagan till Hjärter Dam, ja drottningen i Alice i underlivet tror du. Hur som. Din dikt är vansinnigt vacker och jag tänker inte peta i ett skit, fint så. Ryggen av blod. Läckert.
2011-06-21

  queenia
den här strofen gav mig djupa funderingar kring predestination, mänsklighet och katastrof!! Och kärlekens mysterium!

... du har lyckats med andra ord att bibehålla mitt fundersamma jag intakt... ;)
2011-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson