Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegelblank

Åter står jag vid den gamla granen.

Ner i vattnet jag skådar och ser
molnen på himmelen i rosa färger.

Vattnet spegelblankt
och själen harmonisk.

Än står jag här i mörkret.
Skådar ut över sjön
och känner dess själ;

Dess livfullhet som pulserar
tillsammans med de envetna
mygg som suger droppar av liv.

Blottad naken och intagbar
är livet i denna stund.

Inget ljud förutom
ändernas drill.

Spegelblank är sjön.
Spegelblank är själen.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-24 01:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren