Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursprung

Jag sitter i tystnad, ser
ut över allt det som
är livet.

Där ser jag kvinnor.
Kvinnor i mänskliga dräkter.

Jag glider in i den djupa
fromhetsutövningen
och blir ett med livet,
det som jag lever
här och nu.

Villkorslöst älskar jag kvinnan,
det unika som är hon.

Hennes sinne,
det intellektuella.

Mjukheten och kärleken.

I den blicken ser jag livet.

Intet annat,
utan enbart livet.

Pulserande vågor av hav.
Ekande drill från livets fåglar.

Stillheten i barmen före
den vilda stormen.

I det kvinnliga ser jag livet.
Den villkorslösa kärleken.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-24 07:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren