Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De två skuggornas behag

I natten är man slav till sitt eget öde.

I natt är jag slav till livets glöd.
För genom denna natt jag gå på ensam stig.

Med glöden från min cigarill.
Med natten som skydd;

Smeker jag dig med nattens behag.

Genom livslustens pansar
vandrar vi denna natt.

Genom natt till livfullheten.

I natten kan jag ge dig behag
du fagra drottning av dag.

Kom du mö. Lek med livets spö.

Sära på ditt liv.
Låt mig dig smaka.

Ty dina läppar är mitt behag.

Som haren som hoppar lätt
ut på livets motorväg.

Kom och ja där kom en kvinna i natten.

Oskuldsfull.
Måhända.

Hon frågar mig om hon
kanske kan få en cigarrett.

Men inga jag har förutom dyra
cigariller av färgstarkt behag.

Hon ber mig stilla.

Måste ha.

Måste ha.

Denna natt jag tänkte mer att tystnaden
skulle tala. Men nu stod hon där.

Jag sa bestämt då jag
är av den naturen.

Att visst du kan få en cigarill.
Men då måste jag få behag.

Låt mig dig smeka med min hand.

Låt dig komma.

Ge mig din njutnings behag
och hon gav tappert
mig hennes behag.

Natten ligger tyst över himmelen
och i mörkret står vi skyddade.

Hon den sköna går bort i mörkret
och jag med min blöta hand
går i evigt behag.

Nu står jag här.

Sjön är spegelblank som mitt behag.
Jag fick det jag ville i natt.

En len skatt trilla ner i min
bottenlösa brun;

Gjorde vågor på ytan även
om bara för en kort stund.

En slav jag är för behaget om inte mitt;
Så för ditt och i denna natt; Hennes.

Jag grunnar tyst, undrar vad som
gick igenom hennes sinne
där i mörkret;

Där vi mötes i hast.

Även om hon tog sin tid
att tidlöst svalla;

Så var stunden…
… Den anonyma;

Passionerad i alla fall för mig.

Bara skuggorna av ansiktena möttes.

Och än känner jag hennes
doft över min högra hand.

Nu återstår natten och tystnaden.

Nu är jag bara ett med livet.

Och tyst jag vandrar hem:
Om inte jag igen;

Möter

En kvinna som
vill ha behag.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-30 00:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren