Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

har någon ställt sig frågan ?





om du sett på porr
och undrat
vad som händer
om man avbryter dom mitt i

och ställer in dom i ett hem
med disk, tvätt, mat och ungar

går det bra det ?




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-11 15:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kliv in i en krigszon någonstans i Afrika eller Sydamerika och ersätt vapnen i de riktigt unga människornas (barnens) händer med blommor och teddybjörnar.
Vad tror jag skulle hända om alla böcker, teveserier och filmer med våld i skulle förvandlas till porrfilmer? Skulle folk plötsligt börja ligga med varandra då istället för att gå och misshandla eller våldföra sig på sin nästa då? Porren får ofta framstå som någonting riktigt dåligt eftersom det inte är 'riktig kärlek'. Men vilka filmer, tidskrifter och böcker visar upp verkligheten så som den 'borde vara'?
Jag ger hellre ungdomar lektioner i att 'gå i säng', än lektioner i hur att bäst ta livet av mina medmänniskor.
Jag skulle hellre ha sett att barn fått lära sig om kärlek och omtanke istället för cynismer och hur att hantera sina känslor genom att slå och jävlas med sina medmänniskor. Kärlek och sex är 'bättre' än våld.
-Ja, ja, gå du ut och lek krig med Kalle, bara ni inte försöker ligga med varandra. (parafras på en riplik i en revy med Lena Nyman och Gösta Ekman)
2011-08-11

  Daniel_78 VIP
oj, nu blev det konstigt. gillar texten,
som att tappa den skinande disken på köksgolvet
2011-08-11

    ej medlem längre
Ja, Gunnar Hilén har gjort det!

Man kan tänka sig, med risk för att lägga ord i hans mun, att han har kommit fram till att det verkar handla om oförenliga storheter. :-)
2011-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP