Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moral och självbevarelsedrift





Djupt djupt inom mig
tar moralen liksom slut.

Då handlar det inte längre
om ett rätt eller fel
jag kan försvara.

Där möter jag skärselden
från vilken finns
blott en utväg.

Den kan mycket väl vara
att handla "fel"

ett fel jag aldrig
kommer att kunna försvara
inför någon
mig själv medräknad.

Jag kallar vägen
för självbevarelsedrift.

När moralen stumnar.

Blir något inlärt.

När Gunnar vill överleva
ett litet tag till.

Och inte bryr sig om
andra följder.





Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-16 20:25



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
det finns ett djup i den här texten som jag tycker om. en insikt, en gammal återhållnad (hmm, kan man säga så) eller något annat som jag inte kan sätta fingret på.
bra hursom!
2012-01-16

  Måna N. Berger
Det var en ärlig djupsyn. Skulle du sedan, trots det, i en sådan situation handla annorlunda, då kallas det mod.
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP