Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spontanitet

Varför har vi glömt
vår största gåvan
att ringa på dörren spontant!
Att bjuda bara på sig själv
en kopp av varm leende
en kärleksfull nybakad nyfikenhet
en sked av honungsdoftande värme
choklad praliner av längtan
att umgås i stunden
öga mot öga
njuta av sällskapet
berika varandra
som bara människor kan!

Ringklockan ringer-----ding dong!





Fri vers av lory
Läst 336 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2012-01-20 16:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa den där spontaniteten är liksom borta. Fanns när jag varliten. Då åkte mamma och pappa spontant till någon och drack kaffe. Mycket bra text!
2012-02-06

  bittemi VIP
Fiint skrivet, viktigt vara generös med sej själv!
2012-01-21

  M M Mannheim VIP
"choklad praliner av längtan" vilken härlig rad! Vi vill nu för tiden gärna gömma oss. Att även om någon ringer på dörren så gömmer vi oss och väntar att "någon" ska gå.
2012-01-21

  Lars Hedlin
RIIIIIINNNNNNGGGG! HIHI bra skrivet en vanlig sanning i dessa tider..kramar ;)
2012-01-21

    ej medlem längre
Hoppas dina ord kan fungera som en väckarklocka!
2012-01-20

    Ken Cassel
Fint :)

Kramar!
2012-01-20

    Bodil Sandberg
Strålande varma kloka rader!!!
2012-01-20

  Konstellation
underbar! ja, varför varför har vi glömt?
2012-01-20

  Seglaren
Hon som bor mitt emot mig i trappuppgången verkar inte gilla mig. Det finns även andra grannar som tittar snett på mig. Så här blir det inget springa och att ringa på!
2012-01-20

  Ninananonia VIP
ja ding dong... :) gillar dina tankar...
2012-01-20

  LenaJohansson VIP
sant! tänker på detta ofta...inte länge sedan det var så...nu är det bara sms o fb...och ett evigt trixande för att träffas för en fika
2012-01-20

  Hanna Mari Wallin
En kopp av varmt leende, en kärleksfull nybakad nyfikenhet...

underbart text...
2012-01-20
  > Nästa text
< Föregående

lory

Mina favoriter
Hon ler mot världen