Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

maskrosblomman


min kärlek,
är som en färdig
maskrosblomma

vit och skör,
svajandes

förlorad, i betraktarens ögon

men färdig, att brista
låta sig spridas
med vinden

och varje frö,
är en ny början
varje blomma,

en ny mening

i barnens lekfulla händer,
i fjärilens hunger

för de levande
är jag alltid,
evig

maskrosblomman
som slog följe,
med vinden

förlorad, i betraktarens ögon




Fri vers (Fri form) av Ex¤animo
Läst 279 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-01-23 10:51



Bookmark and Share


  Lovisa Lindbom
Fint! "I barnens lekfulla händer och fjärilens hunger"...
Bra bildspråk.
2012-01-28

  lisa"puzzle"svensson
tyckte mycket om!
2012-01-28

  Fredric
riktigt skört o vackert. har dock inte bestämt mig om jag gillar sista raden ännu...
2012-01-23

  Stefan Viljehammar
Vackert.
2012-01-23

    Shush
Helt underbart, väldigt vackert och inte med de vanliga klyschor som de flesta kärleksdikter här innehar.
2012-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ex¤animo
Ex¤animo