Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det här är gåtans gåta






varför dras jag
till det finska
och inte det finlandssvenska

ungefär som

varför är jag inte som jag ska
när jag vet exakt
hur jag borde vara
men har glömt
hur jag skulle göra

nu blir jag jävligt osäker på
om jag är frisk på en fläck

och varför måste jag be dig
dra åt helvete
innan jag älskar

världen kan mycket väl
te sig både vacker och intressant
därtill ytterst lockande
bara jag får avfärda den först

visst kan jag göra allt med dig
bara du gör det
med mig först

och nog ska jag orka med tanken
på döden
bara jag först
får håna, hata, reta, rata

mjuka upp den först

som vore den ett vin
jag får gissa märket på

när jag var liten
berättade min mor
att hon som barn i sin familj
tagit emot en finsk pojke som krigsbarn
lekt
och lärt
honom finska...

ursäkta svenska


det var svaret på första frågan

nu blev jag trött
så in i norden trött




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-15 17:42



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
märkligt klurigt som ofta i dina texter och dras med i något som jag inte förstår men kanske ändå förstår
2012-02-15

  Pirjo VIP
kasvukivut väsyttää..hali hali..
2012-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP