Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rent allmänt mot alla hycklare, det finns alltför många


Varför grävde du bort jorden runt mina rötter?

Varför låtsas du
vara så fri, när även du
är slav?

Varför låtsas du vara så förstående,
utan fördomar när du
drunknar i andras
påståenden
som du urskillningslöst
äter glupskt av?

För dom måste väl ha rätt,
eller hur,
dom är ju så många
som tycker så?

Varför låtsas du bry dig och vara
så förstående,
När du egentligen
vill se mig gå under
bara för att du ska få rätt?

Jag vill spy i dina skor!
-
Varför har du grävt bort
jorden runt mina rötter?

Blottat mitt innersta,
för att sen sälja till
den som bjuder högst,

Så fortsätter du att
frottera dig
I de inre cirklarna
bland
hycklarna,

som ställer sig på de breda gatorna
som ropar ut sin egen förträfflighet,
samtidigt som de trampar liken
under sina fötter?

Varför använder du mitt namn?
avslöjar mina hemligheter
inför dom som vill lyssna

för att sen spotta på det?

Varför?

Du sysslar med rovdrift.
För att fånga souvenirer
till ditt galleri,

där du sen har
vernissage,
med champagne och kaviar,

tillsammans med månglarna

samtidigt som du i smyg
halsar ur flaskan

Du kan inte lura mig,
hur mycket du än försöker

Och du,
jag bryr mig inte
om vad du gör,

förrutom när jag ser dig locka fler
offer genom
din vitkalkade mur och
din hycklande tunga




Fri vers (Prosapoesi) av helenita VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-04-04 13:05



Bookmark and Share


  Ellika
När man är sådär bubblande rasande att man knappt kan stampa i marken, då är det precis så som du skriver. Vad makalöst bra du beskriver det.
2012-04-04

    ej medlem längre
ett stycke bitter verklighet! bra skrivet
2012-04-04

  Bibbi VIP
Å, vad jag känner igen denna beskrivning av svek ur mitt eget liv.

Applåd och bokmärke!
2012-04-04
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP