Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är mer pinsamt att gråta

Tänk att det är mer pinsamt att gråta
än att spy.
Hur är det möjligt?

Känslor är något man inte får visa.
Men man dricker för att man mår dåligt
och dricker man för mycket
så spyr man.

Är inte det känslor då?
Nej det är för långsökt får man till svar då.


När man har gråtit har man svårt att komma tillbaka till andningen.
Man känner trycket i bröstet och vet att det kan bryta ut när som helst.
Igen. Och igen.

Och så brister väggen man byggt upp.
Även fast att den inte får det.


Man går iväg för att få gråta ifred.
Men sen måste man gå tillbaka. Tillbaka till det stället man gick ifrån.

Det är mer pinsamt att gråta än att brutalt spy i någons annans toalett och sen säga att det var en misslyckad fylla.
Men att säga att trycket av alla andra misslyckanden blev för mycket som man burit på i för många år ledde till gråt

är alldeles för pinsamt för att säga och stå för det.

Inte för ett öre är livet någonsin rättvist
och inte för en kyss så kommer det någonsin att vara det.




Fri vers av VeraIngrid
Läst 343 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-05-02 22:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Claim the right to cry"-rörelsen har startat!
"Rör inte min gråt!"
2012-05-08

  Anders Nordlander VIP
Din text säger väldigt mycket, även om jag tycker det är mer pinsamt att spy än att gråta, i varje fall offentligt. Men för genomsnittet av män/kvinnor, så tror jag nog att din text stämmer. Kanske i synnerhet för män!
2012-05-06

  Sanna i badet VIP
Gillar dina dikter. De säger något väsentligt på enkelt och rättframt sätt.
2012-05-05

    ej medlem längre
När jag läser det här så vill jag börja gråta inför människor. Störtlipa framför totala främlingar. Det är inte mycket till lösning, men det skulle vara... Rätt på något sätt.

Det är egentligen löjligt att vi står ut med att hålla inne så jävla mycket.
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

VeraIngrid
VeraIngrid