Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regn i sommarstaden





Redan
den latenta värmen
får klängväxterna att släppa ut
sin samlade längtan
efter vänligt inställda
fästen...

lönnarna
med sina tillslutna
klibbiga
näsor
ryggar tillbaka
från lianernas attacker
men ändå
osjungna sånger

osvuret material
till toner
som kommer och går

nakna...förborgade

kanske blott i fantasin
kanske i stadens
kvinnliga utbredning
omfattning
omfamning
med det fiskrika vattnet
forsande
längs parkernas hängande alar

det brinner här och var
i buskar
längs trottoarer
och husväggar

ja hela kvarter
eldrunkas samman
till nya formationer
ges ny arkitektur

livet ringmärks för alltid
åtrå blir dess logo

äggsjuka ormar ringlar
runt benen
på två galningar

trånad...skrattiga skratt
kontaktsjuka...vilsna tårar

att vilja
men inte
kunna

inte här och inte nu
inte här och nu

det var en gång en man
och en kvinna
som gick på lina
mellan vinna och försvinna

det försiggick vid den tidpunkten
då livet andas i zenit
och allt är halvvägs
till allt
från döden räknat.




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-06-19 11:53



Bookmark and Share


  Kjell A. H Lundin
Vilken kraft och skall jag välja något som petar på mig därinne så är det ...
"trånad...skrattiga skratt
kontaktsjuka...vilsna tårar"

och så givetvis slutet...

"och allt är halvvägs
till allt
från döden räknat"

och med detta sätter jag punkt, det kan inte bli bättre Gunnar!!
2012-06-21

    Niklas H
detta är brilliant Gunnar! som kärlek eller liv som fastnat
någonstans mellan vildblomman och kloaken. oerhört välbalanserad text med rytm som känns
2012-06-19

  cilax VIP
kan inte få till det bättre än Smultrobergen, applåd
2012-06-19

  smultronbergen VIP
En dikt som fångar tag i något
glömt, likt en strid, en knut, som
inte riktigt kunde lösas upp,

Så välskrivet, den känns, välformulerad
och doftar verklighet/ S
2012-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP