Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visdomsgåta

 

inte förrän Människan slutat sträcka sig efter det ouppnåeliga
och gråta som ett besviket barn över förlusten
av vad som aldrig var menat för henne
när hon grävt ner bitterheten under starrgräset

först då
kan hon börja leva i samklang med sina resurser
och upptäcka vem hon alltid varit

hon kan lära sig skratta
kanske
åt sig själv i bästa fall

men oftast har Människan då till ålder hunnit
för vägen är lång
därav ryktena om  ålderdomens vishet 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-31 12:27



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Alldeles klokt och väldigt sant.
2012-08-08

    ej medlem längre
Med Jesus som vän går det å varje dag blir ny å vi förkofras i Ande...
2012-08-01

  Eva Langrath VIP
Fina visdomsord om Visdomens gåva
2012-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger