Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårstädning

Jag försöker stänga ute världen,
hålla den på avstånd.

Försöker hitta det
opåverkade Jaget.
Mitt alldeles egna jag
- bara jag-Jaget.

Det ligger begravt så långt ner
under smuts och skrik och
stress
press
prestation.

Handskarna måste på, smutsen bort.
En vårstädning på hösten.

Jag vet ju att Jag ligger där någonstans,
jag har bara glömt vart jag lagt Mig.

Jag måste bara städa, sopa, damma
bort all smuts och skrik och
stress
press
prestation.

Sopkvasten utsliten, dammtrasan nöts ut.
En vårstädning på hösten.




Fri vers (Fri form) av Elin Öholm
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-27 12:16



Bookmark and Share


  Roger L Svensson
Intressant freudiansk ansats anno 2012 i en spänning mellan vårsolens starka uppenbarelse och höstens grådunkla dagar.
2012-10-29

  Mattias C
Du kan det där med att skriva personligt, jättebra!
2012-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Elin Öholm
Elin Öholm