Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel Fenix

Jag har rest mig ur askan.
Jag har svalnat av och saktat in.

Börjat om.

Ljummen går jag genom en dag in i nästa.
Inte varm
Inte kall

Ljummen.


Ljumna förhoppningar pyr och frodas på insidan.
Rimliga utsikter och galna drömmar balanseras där inne.
Jag tänker stå stadigt medan jag dyker in i det igen -

Livet.

Nästa gång jag brinner ska jag ha lärt mig något nytt.
Nästa gång jag reser mig ska jag veta något mer.
Om livet. Om mig.

För jag tänker brinna igen.
Och igen och igen och igen.




Fri vers av Elin Öholm
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-05 17:16



Bookmark and Share


  Roger L Svensson
En odödlig poets existensiella tankar?
2012-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Elin Öholm
Elin Öholm