Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen förstår den svage

Ingen förstår den svage
alla har de mage
Att tro han blev pank med flit
hemlös på grund av skit
Sjuk utan att vara sjuk
mjuk av att vara lat
Arbetsslö med undangömda miljoner
låt han dö tidigare, stjäl inte våra pensioner

Men när det en själv händer
all förståelse tvärvänder
Då försvinner vårt självförtroende
när vi av samhället blir beroende
Vi ropar efter hjälp
men ingen hör vårt skall
Vi börjar sjunga en sång
med rösten fylld av ånger

Man ska leva för varandra
och ta vara på den tid man har
För en gång finns bara minnen kvar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-06 23:57



Bookmark and Share


  melancholia
berörande.-
2012-10-15

  Solitaire VIP
Så sant!
Tyvärr är det alltför lätt
för den som styr
att dela upp de svaga
och vända dem mot varandra
för att vilseleda
och dölja sin egen roll
2012-10-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP