Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egoismen breder ut sig

EGOISMEN BREDER UT SIG

som en äcklig atmosfär

Slagord från politikerna dånar i alla länder

säger att valet ligger i våra händer 

 

Men på deras skala

finns bara du och jag

som ska betala

och följa deras lagar

 

De badar i stora swimming polar

vi får vara glada om vi har råd med tvålar

Är det bara vi som drabbas

av fattigdomens misär

 

Svångremmens dras åt

medans de rika köper en ny båt

För fattiga sparpaket på sparpaket

för rika nya skyddsstaket

 

 Alla länder arbetar på samma sätt

massor av fattiga får inte äta sig mätt

Pengar finns bara till de rika

fattig får med tomma magar skrika

 

När tar egoismen slut

aldrig säger pistolen krut

Varför inte frågar snälle Knut

de älskar doften av pengar och vapen dumsnut




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-17 00:10



Bookmark and Share


  Connie
Riktigt bra skrivet! Gillar när du sticker ut hakan! Vårt tänkande har förändrats, hoppas verkligen inte det har med Reinfeldts-attityden att göra! Men visst, genom att sticka huvudet i sanden löser man alla problem - man kvävs!
2013-08-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP