Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu har jag fått ett slag på munnen

Nu har jag fått ett slag på munnen
tig du får inte prata politik på jobbet

Men jag lyssnar aldrig på innehåll
som kommer anonymt i bakhåll

Ingen törs säga vad banningen gäller
är det för att de skäms för sanningen

Men hur kan jag prata politik
när jag inte vet vad jag är

Är mina åsikter politiska
är jag en politisk vilde

För att jag inte kan knipa käft
arbetet är inte min äkta hälft

Jag kan inte sluta vara den jag är
jag kämpar för allting jag håller kärt

Medmänsklighet med bara lite egoism
det är allt jag begär

Är det förbjudet att försöka förändra
världen till ett mer jämlikt ställe

I så fall måste jag starta
NYA BEARFOOT-DEMOKRATERNA

För sanningen ska inte tystas
bara för att fegisar inget knystar

Eller för att sanningen svider
och gör att de rikas öron lider

Den som kämpar för andra
lever ett värdigt liv

Det kan de aldrig ta ifrån mig
hur mycket de än försöker









Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-22 19:57



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
VPK-are fick inte sitta och äta med de andra (sossarna) i personalrummet på min arbetsplats så sent som in på 70-talet.
2012-10-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP