Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom mjuka tassarna påstår de kloka är bäst

Dom mjuka tassarna påstår de kloka är bäst
vänd andra kinden till säger en präst
Jag lovar jag har använt dom mjuka tassarna
men bara skit har jag fått tillbaks av taskarna
Dom har lurat ljugit förtalat till och med knullat mig
vet inte varför dom mjuka tassarna finns kvar på mig
Men nu vill jag byta ut dom mjuka tassarna
mot dom hårda tassarna
Ge tillbaks för allt ont de gett
det skulle kännas väldigt rätt

Snällhet är idag inte bra
nä dum och elak ska man va
Men min jävla hjärna
vill inte lyssna så gärna
Skit i spegeln skriker jag
följ inte någon oskriven lag
Ingen tackar dig ändå
skrattar bara för att du är på din nivå

Fatta nu vad jag säger
annars ska du få se på grejer
Jag ger hela din jävla kropp
en riktigt dödande propp
Hur fungerar din hjärna då
när inget syre är på
Sluta leka herr perfekt
bli som alla andra direkt

Jag förlåter dig ditt ovetande
men lyssna på mitt medvetande
Jag har ögon och har sett
allt som du inte har utrett
Där i din instängdhet tror du gott
men allt detta är ett minne blott
För alla oss andra här under dig
fodrar vi att du ändrar dig

Benen värker
axlarna värker
Ögonen ser illa
magen mår illa
En spik finns i foten
som ger värk ända upp i roten
Blodet bildar proppar
som kan knäcka alla kroppar
Tänderna trillar av
tack vare alla pengar du gav bort

Snälla herr hjärna släpp din klokhet
snälla herr hjärna släpp din stolthet
Snälla herr hjärna släpp allt du minns
innan det är försent och det hinns
Kan vi kanske få några lyckliga dagar
innan åldern tar våra sista dagar
Vi vill inte längre vara snäll mot andra
vi klarar oss om vi blir som alla andra



Egoism är kanske enligt dig inte det rätta
men för oss andra i din kropp det rätta
Ingen tänker på oss när vi är utan hopp
därför måste vi på dig få stopp
Vi vill bara att du inser ditt eget bästa
så att du inte utsätter dig och oss för det värsta
Mycket ont försvinner ganska lätt
det är lätt som en plätt



Tänk bara på din huvudvärk
så försvinner mycket av vår värk
Tänk bara på dig själv
så försvinner mycket av sig själv
Kanske lyser solen över oss igen
om du bara kan kasta dina regler dithän
Låt oss bry oss om oss själva
och låt alla andra klara sig själva














Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-23 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP