Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag samlar på skrivuppgifter

Jag samlar på skrivuppgifter
för att få livskraft
Till det stora avslöjandet
av det inofficiella mördandet

Försöker för alla förklara
så att de inte alla sjuka ska begrava
Att sjuka fuskare kan kämpa
men inte dom med allvarliga krämpor

Så varför bestraffa alla
vi kan inte det rättvist kalla
Ge sjukas pengar genom transfusion
till politikers pension

Vad är vi för djur
när vi ger de sjukaste en hutlös kur
Som vi aldrig själva skulle vilja ha
om vi blev riktigt sjuk en dag

Alla våra politiker skriker
om fusk och falska basilusker
Använder falsk retorik
och statistik

För att berätta osanningar
som bekräftade sanningar
Sen höjer dom sin lön
precis som om de vore i nöd

Men sjuka gör inte som dom
dom har inte makten eller kraften
Tillåts inte sluta arbeta men kan ej jobba
kan bara ofrivilligt mellan papper hoppa

Och titta på när en ung politiker
slutar jobba får hög pension blir rik
Fixar aktieutdelning i eget företag
plussar på sitt kontoutdrag




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-05 19:16



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
fast sanningen kommer fram
har de ju inte nån skam
fast alla vet hur det går till
så skiter väl de i vad vi vill
de fortsätter att sno så länge de kan
och sen drar de till något lågskatteland





2012-11-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP