Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrstack på tjack

Ångesten planterade frön i våra fåror
Och vi skördade skörden
Och dom kallade oss för dårar
vårt lockrop till världen
var ett eko från glömda vårar
Som tog vår oskuld på löpande band
Som tog vår oskuld och smulade sönder
Askan av en barndom som brann

Det var dagarna vi sett
Som svetsade ihop våra ben vårt skelett
Till något omänskligt men skrämmande verkligt
Och ni frågar oss om bränder vi aldrig vill kännas vid
Vi ljuger hittar på
Det ilar i våra tänder
som är fyllda av svar
Och fast sanningen är uppenbar
Har vi repeterat lögnen så länge nu
att den är allt vi har kvar

Att den första stillar handen den andra stillar anden
Vid tredje passeras en gräns
För hur verkligheten ser ut
Och hur den känns
För det behövs bara 0,3 promille
En liten dos alkohol och piller
För att få oss att bli som er
För att vrida vår verklighet
Så att den liknar det som ni ser

Vi är sinnebilden för en vansinnig kalkylering
Vi knäcker knäskålar bränner broar vaskar dagar
Och kallar det självmedicinering
Våra personligheter kommer i pillerformat
Vi tar våra fem om dagen
Rättar kemin med
Zoloft Ritalin Concerta Sobril
vi blandar det med sprit i magen

För det är som en myrstack på tjack
Som kryper på min hjärnbark
Vill sätta P för attacken av mentala mördarbin
Som tvingar mig ut på gator
Upp för trappor
In på barer
När bara natten ger lindring genom den sedvanliga rouletten
Sex shots
Det är oklart vilken som dödar
Men jag vaknar alltid upp i kölvattnet av kallsvetten

Och det är då ångesten dundrar in som ett expresståg
Och klyver min hjärna i två
Och jag förbannar vägar jag inte valt
men måste gå
Spänna samhälleliga muskler eller alltid skuggboxas på tå
Mot demoner som dragit blodsband nu
Jag vet att ni vet hur det känns då!

För det handlar inte om att vara modig
När du inte vet om rädslan kommer inifrån eller utifrån
handlar det om att inte ha någonting kvar att förlora

Ångesten kommer fortsätta så
Och vi kommer fortsätta skörda
Om dom vill kalla oss för dårar
Låt dom göra det!

För när slaget är över
När krutröken lagt sig
Är vi dom enda som står rakt
Och vi är dom enda som ler
för det är nya oskuldsfulla vårar som kommer
och det är det bara vi dårar som kan se




Fri vers (Spoken word/Slam) av Louise Sisaster
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-23 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Louise Sisaster
Louise Sisaster