Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den röda tråden

Det finns i huvudsak två sorters fyrar
och enda sättet att se skillnad på dem utifrån havet
är på längden och intervallet på signalerna
som kommer från en tråd
som går genom våra hjärtan
där pulsen bildar ljuset
som gör fyren ledsagande
eller varnande

Det är den röda tråden i hjärtan som slår lika hårt
som en välorganiserad polisstat
där individen skymmer de strukturella problemen
där uttryck för förakt
förenklas till näthat
där det offentliga rummets debatt
ligger precis under sandlådenivå
och politikernas handlingsprogram
går ut på att införa en lag
som kväver symtomen och låter smittan kvarstå

Det är den röda tråden
mellan det finska vinterkriget
den franska revolutionen
och den arabiska våren
det är syran i såren
som uppstår
från törnekronor av äkta amerikansk taggtråd
som säljs på kredit
så vi får kröna en ny martyr
för tillgången överskrider sedan länge efterfrågan

Det är den röda tråden som nästan brast när vi försökte döda Gud
Gud är inte död
men jävligt skadeskjuten
och i inbillad barmhärtighet riktar vi vapnet mot hans panna
och krutstänken på vår hud
bildar konstverk i regnet
som vi döper till
skuld i motljus
när dogmerna vi förnekat sen barnsben
visar sig vara sanna

Det är den röda tråden i att vi överträffar dem
både intellektuellt
verbalt och visuellt
låt mig ge ett enkelt exempel
på hur vi säger det de säger
med endast 20 procent
av ansträngningen
när de säger stopp
sätter vi p
och det är p som i pyrrhusseger
för att vi vet att en sån här seger till och vi är förlorade
i ett schackspel
där vi mer än börjat tumma på reglerna
för de är skrivna på utdöda språk
så det enda vi nu har kvar att orientera oss efter är rättfärdigandet
som har blivit en flämtande fyrbåk
för det handlar inte längre om staten och kapitalet
utan om satan och hans vapendragare
och när deras ideologier kraschar och imploderar
tar de till den enda frasen de verkar vara helt överens om
ändamålen helgar medlen

Men den röda tråden går
även genom våra hjärtan
så låt dom slå
så hårt att ljudet aldrig blir ett eko
utan fortsätter färdas i samma takt som universum expanderar
låt dem slå så att den glöden
är det enda man faktiskt skulle kunna se från månen
för det är vår plikt
er och min
att få en annan persons hjärta
att slå lika taktfast och hårt
som vårt
så att vi kan ändra signalen
som går genom den röda tråden
till den flämtande fyrbåken
och ge en föraning
till alla vilsna själar
att ljuset från den här fyren


är en varning





Fri vers (Spoken word/Slam) av Louise Sisaster
Läst 447 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-05-13 13:40



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
intressant och engagerande. suveränt bra!
2013-05-13

    ej medlem längre

Fantastiskt ordflöde
i denna innehållsrika text
gillar och berörs
av " den röda trådens " vägar ..
2013-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sisaster
Louise Sisaster