Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu ger jag upp mitt liv

Nu ger jag upp mitt liv
tar ett sista stort långt kliv
Har gett allt jag kan
men bara fått fan

Orkar inte längre strida
utan dags att förlusten bereda
Ger upp min rätt som far
och står med ändan bar

Ni har tagit allt ifrån mig
heder kärlek inom mig
Allt har runnit mig ur
känner mig som i en bur

Ansvar var allting förr
men lönen blev en dörr
Rakt i facet
det var racet

Sociala blev över mig kung
visste allt om mig som ung
Dom visste allt jag gjort
allting var bara lort

Fick mig att bli en babian
men känner mig som en indian
Förnedrad beljugen levande död
aldrig fick jag något stöd

Vita skaffade sig i kriget kanoner
kvinnor skaffade sig andra fasoner
Men ändå var de ganska lika
båda lovade och lovade lika

Men en sak blev för dem båda sanna
men inte törs någon vita och kvinnor banna
De vita tog de rödas land
kvinnorna tog pappornas land

Jag inser nu att mitt liv är dött
önskar att min mor mig aldrig fött
Mina barn nu för alltid jag ger upp
och stackars mor som sett mig växa upp

Jag vet att hon gråter för min skull
skönt att det finns en kvinna utan skuld
Man kan aldrig döma alla efter en kam
men vad hjälper det oss pappor som stam

Vi utrotas precis som de röda
för våra barn är vi ingen bra föda
Nu får kvinnorna och kronofogden och alla
1273 + 1273 + 1273 mindre till alla

Jag ger upp vill inte vara med skiter i allt
ni får föda en ny pojke som ger allt
Jag tänker inte svälta eller illa mer må
det här är en bra dag att dö på




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-26 21:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
today is a good day to die
2012-11-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP