Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föräldrar mer utsatta för brott

Föräldrar mer utsatta för brott
vem kunde det ha trott
Är det barnen som ger sig på dem
eller beror det på pengaflödet i deras hem

Statistiska centralbyrån påstår
att fler problem hos ensamstående kvarstår
Och av dessa är nästan alla mammor
som kanske övergett sina barns pappor i eld och flammor

Är det barnen som saknar fadersgestalt
eller är det helt enkelt bara så illa ställt
Att sjukdom fattigdom och arbetslöshet
skapar allt fler barn i tröstlöshet

Snart kanske Sveriges folk ryter
och regeringen slutar skryter
Erkänner alla besvär som finns
och minskar klyftorna medans det hinns

Annars trumpeter med ordet revolution ljuder
och vi som land endast som Libyen duger
Vi är illa ute med välfärden
för många är det dags att tänka på hemfärden




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 218 gånger
Publicerad 2012-11-30 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP