Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten längtar efter dig




Du har sen barnsben hört sagorna
om din befrielse
slagit dövörat till
som räven om rönnbären

du har sett eldarna brinna med flagor
på andra sidan vattnet
sett dem som bevis
på att världen står i brand

du har haft en hand mot din kind
ryggat tillbaka för dess förmåga att smälta
med tankarna om personlig upplösning
galenskap
befrielse

du har rört vid dig själv
tolkat känslan som brännsår
utan läkkött

du klipper av håret
i stolt rädsla
för dess kraft

du är instängd och ensam...punkt slut !




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-19 14:02



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en intressant tanke, håret som kraft - inte fängsel. Landningen i ofrihet..
2013-01-25

  kerstin skriver VIP
den här texten berör mig, att det är friheten som längtar gillar jag. jag brukar ofta tänka att man längtar efter något, men kanske är det så att "något" kan längta efter en.
och det där med håret tycker jag särskilt om då jag själv alltid haft en speciell känsla för mitt hår, som om kraften suttit i håret när jag inte kunnat tycka om något annat hos mig själv.
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP