Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läs detta som stora ord från en som knappt nånsin vågat vara arg... på någon annan än sig själv.




ÄNTLIGEN!

 

ÅT HELVETE MED DIG
och dina mossiga djävla floskler
din vakande, vidriga, skärande blick
din sylvassa gom och tunga
ditt vidunderliga, magiska hånflin
som aldrig nånsin misslyckats med sitt syfte
ÅT HELVETE, åt fanders, åt långbortifanstan!
dit där hjärtat ditt ruttnar och kommer till sin rätt


ÄNTLIGEN!


JAG ÄR
och det kan du inte göra ett skit åt!
Jag vet det kliar din vridande själväckelstarm
och susviskar hotfullt din morsas livslögner ikring dig
Hon som nånstans ville att du skulle vara
precis som jag
är

Jag är inte längre hon som låter den vämjeliga ta över
den ömkliga mesdemonen ständigt trippa på tå
Inte heller är jag den som tar dig under mina vingar
förstår, tycker synd om, försvarar och försöker laga
Nu kan jag faktiskt nästan skala av mig dig
ditt torkande, stinkande, möglande skinn
och se mig ur mina ögon
ur de ljusa själarnas ögon
och låta mig älskas


ÄNTLIGEN!


JAG KAN
en djävla massa saker du bara drömmer om
Jag kan ge, se, leva, gråta, be om förlåtelse, tacka, älska, lysa
Jag kan sjunga, hoppa höjd, dyka från tian, tala franska
Jag kan beundras, älskas, anförtros, skattas och bli kysst
och mest av allt kan jag nu se allt detta
låta det bara vara så
och nästan
till och med
älska den där lilla tjejen där inne


Hon vars hjärta jag alltid skrämts av och velat skära ut
Den där flickan vars gåvor jag ville utpåna, förinta, förneka
om så bara för att få
ett simplet litet kärleksfullt leende
eller ord
från dig
som vittnar om att jag ÄR och KAN och ändå
mäktar du med att älska mig just som sådan


Men DU KUNDE INTE....


Och se nu 
då jag ber dig
och alla dina lärjungar
att låta mig leva
att flytta på er
och fara långt bort åt helvete!
JAG KAN!


ÄNTLIGEN KAN JAG!




Fri vers av Ki
Läst 695 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-26 13:22



Bookmark and Share


    Porslinsdockan
Härligt tjejen, jag står vid din sida!
2006-02-26

    Bodil Sandberg
Härligt befriande och oförskräckt....så ska det låta...tycker mycket om den här...
2006-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki