Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vagga mig tillståndslös

Bli min mellanakt,
något att dala i.
Där jag inte är medveten
om min andning.
Lugnet distraherar
och när inte tempot
går att urskilja
är ingen känsla
separerad.
Lyckan är smaklös
och okomplicerad.

Mina rörelser försvinner
i ditt synfält är jag dold.
Min andning är eterisk,
och ingen luft kan landa,
lungorna förångas.
Tömmer kroppen på organ
Låter rymden löpa fritt,
där ingenting blockerar
kan mitt sinne balansera.
Mellan din oberörda sömn och
min observanta dvala.

Jag vill vara onåbar
fixerad mellan två livskrafter,
omsluten av luftmotstånd och
oriktad.




Fri vers av Sonia
Läst 452 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-04-15 21:13



Bookmark and Share


    nånja
"Jag vill vara onåbar
fixerad mellan två livskrafter,
omsluten av luftmotstånd och
oriktad"

oj :)
2014-09-16

    Billy Andersson
Sista stycket binder ihop hela dikten. Du skildrar en stor känslovärld med din poesi. Dunkelt och samtidigt ljust, och moget språk.
2013-06-21

  Arne Ugglemosse
ok, vid närmare läsning: mycket originellt och liksom filosofiskt, jag har nog själv aldrig känt något motsvarande så det blev en inblick i en främmande känslovärld
2013-05-22

  Arne Ugglemosse
Det är vackert även om jag inte hänger med i bildspråket
2013-05-22

  Steffepeffe
Du handskas originellt med ditt konkreta och samtidigt flyktiga bildspråk. Spännande!
2013-04-15

    ej medlem längre
Spännande text, rik på tolkningsmöjligheter
2013-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Sonia
Sonia