Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är min livsåskådning

Placerar hoppet på en piedestal
för att dina ord ska få klinga ut,
De är plaskvåta av tårar men
jag kramar ur varje mening
som om den vore rationell.
Tar till mig av det osannolika
för att just nu ska få existera
utan hypoteser om framtiden.
Ler åt dina ögon,
gör allt för att inte det som
bor bakom mitt ansikte ska
skina igenom och rasera det
jag lyckats bygga upp,
jag gör din flykt
till en semester.
För jag är feg,
att se livet krossas mot din hud
skulle desarmera mitt hjärta.
Och mitt försvar är tryggheten
i din blick när jag är i närheten.
Din tillit gör mig värdefull
och ditt irrationella hopp,
gör min logik
obetydlig.




Fri vers av Sonia
Läst 467 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-27 14:35



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Om inte du skrivit den här texten, borde någon av oss andra gjort det. Du är fantastisk att läsa.
2013-06-25

  Annika Persson
Att ta ansvar
är att fly ifrån
allt som är dåligt
Det är verkligen inte någon semester
utan en ny början.

2013-06-25

  Annika Persson
Att ta ansvar
är att längta klokt
om man verkligen behöver gråta då?
Eller om det hör ungdomen till
Jag brukar le åt kloka ord
och råda andra
försöka leva som jag lär
även om det är som att klättra i berg
Alla bygger upp ett liv
Det får bara inte raseras
Hur vi är mot varandra blev ett svar
och ett råd är att vi bör bättra oss.
Att ta ansvar
för en vän, frände, älskling
försöka se till att allt känns bra
och sedan får det bli som det blir







2013-06-25

    Jim Friberg VIP
Fint
2013-05-28

  Lars Hedlin
berörs
2013-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Sonia
Sonia