Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 27 maj: De stod upp för våra rättigheter


De vann men förlorade

De strejkande i Fränsta vann
men förlorade
Arbetsgivaren försvann
men deras själ förstorades

Jag beundrar dem
välkomnar dem i min famn
Välkomnar dem till mitt hem
de ska känna stolthet inte skam

De kämpade tillsammans
de stod upp tillsammans
De gick strejkvakt tillsammans
de skrev en kampsång tillsammans

De strejkande drog en gräns
för hur långt en arbetsgivare kan gå
Lyckades på kapitalismen köra in en lans
det får min tacksamhet att gott må

Hoppas det hörs över Sveriges vidder
sprider sig som en löpeld i utsattas namn
Att om vi står upp tillsammans, kapitalismen lider
vi kan kasta ut deras fartyg ur varje hamn




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 275 gånger
Publicerad 2013-06-03 17:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Enade vi stå....." men det är det vi inte gör.
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP