Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

människan utan uppgift





hon såg visst ut som en kärring
redan när hon föddes
men det är ju inte ovanligt

föräldrarna hade henne och en hund
en blodhund

gubben lät hunden pissa var som helst
t o m på andra barns skor

han njöt av sånt

när båda föräldrarna var ute med hunden
måste flickan följa med

hon skulle hålla ihop de två
och gå en aning bakefter

när föräldrarna,
en mamma och en pappa,
en dag hade gått färdigt med hunden
så dog dom

ingen vet vart hunden tog vägen
man tror sig bara veta att mamman gick först
och det finns teorier runt det
som man inte närmare vill gå in på

att hunden har graven i trädgårn
står nog utom alla tvivel
och varför komposten är så effektiv
har sina trovärdiga uttolkare

flickan var kvinna på den tiden
då hunden gav upp sista skallet,
övergick till gny-stadiet

och kvinnan tog ner mammans trosor från klädstrecket
för den absolut sista gången

en dag efter flera års ensamtillvaro
bakom gråa och smutsiga gardiner
hade kvinnan åter visat sig i kvarteret

tydligen hade hon i sin ensamma ledsamhet blivit galen
och lagt ett snitt med kniven
strax under struphuvudet
rakt över hela halsen

och hon ville inte plocka bort bindan därifrån
det skulle ändå tamejfan få synas

hon talade med mig
när jag kom där en morgon med hunden
hon sa hon tyckte om mig så mycket
för jag hade varit snäll

även mot de elaka föräldrarna
och blodhunden
hade jag inte vågat sparka
fast den pissat på barns fötter

hon hade social-hjälp varje dag
i tio års tid
rörde sig aldrig längre bort än till postlådan
15 meter från köksingången

hon dog hörde jag nu

dom river kåken i dag
det var rena skiten

jag tror hon fick nog av ensamheten

den här jävla meningslösheten

har du nåt bättre att komma med
så kläm fram det bara

den här idéen var inte okay




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-07 22:19



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
tur att jag tog mig in på poeter idag och klev in i din textvärld. för jag trivs här. mitt bland oden. du är bra du
2013-06-08

  agneta pichler
fy fan silken historia
hoppas den inte är sann..

men du fick mig fast att läsa färdigt
verklighetens skräck scenario

2013-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP