Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 5 juni: Vi vill ha det mer rättvist (visste ni att 1% äger 23% av Sverige?) Kolla in kurvorna i denna artikel och få en chock!


Är drömmen om Sverige begravd?

Vad är ett samhälle
att alla har rätt till ett uppehälle
Idag utförsäkrar vi vissa grupper
och skapar utanförskapets trupper

Där självmord och djävulskap föds
motpolernas värsta farhågor göds
De flesta där mittemellan blir apatiska
och tynar bort allt mindre friska

Deras hjärnor skadas av samhällets byråkrati
deras själar förändras i bristen på empati
Hatet vaknar i deras sinnen om de orkar
i sin ”ingenting att förlora” filosofi gör några något korkat

Men har inte människovärdet urholkats
och även under svenska flaggan feltolkats
Har vi blivit såsom en diktatur med osynlig tortyr
av oskyldiga människor som får lida som en martyr

När ska vi vakna och se
att rättvisan kommit på sned
Är egoismen och rädslan i alla så stark
så att kapitalet lätt kan utnyttja sin makt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-11 11:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra att du tar upp detta
2013-06-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP