Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dvärgen och berget

Majestätiskt tornar sig ett vackert enormt snöklätt berg upp
känslan förminskar dig till en liten dvärg, det är en lång väg ditupp

Dina ögon tittar och hjärnan börjar fundera på om du orkar
kan du besegra detta mastodonta berg, så ditt adrenalin får rocka

Trots rädslan av din litenhet, insuper du synfältet som den godaste saft
utmaningen ligger framför dig, du ska besegra den, det ligger i din makt

Inget kan stoppa dig, du är ung frisk och starkare än allt du hitintills mött
att du ska bli sjuk gammal och svag finns inte i tanken, du blir aldrig trött

Men en vacker dag, jag lovar dig, snart, väldigt snart, fortare än du idag kan tro
växer berget inför dina ögon, eller så är det du som krymper i tanken av oro

Över hur snabbt du förvandlades från bergsbestigare till svaghetens lirare
och plötsligt står du ensam framför ett oöverstigligt hinder och grinar

Inser att livet gick fort och att du numera räknas som en fornstor krigare
inget du tidigare gjort är längre något värt, om du inte kan göra de rika rikare







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-11 20:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2013-06-14

    ej medlem längre
Så är det, när man är ung ser man inga svårigheter.
2013-06-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP