Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beckett är min bonus-pappa


Watt och Herr Knott



Watt
eller som jag hör honom
herr What
och herr Knott
eller som jag ser honom
herr Not
är delar
jag saknar
men inte skulle vilja träffa

om jag hade dem
kanske jag skulle ha en annan åsikt
men då inte kunnat längta efter de asen

jag har sett dem
jag har hört dem
en och en
aldrig tillsammans
Watt liknar mest en hundlort
herr Knott är dess frånvaro

What
eller som jag tycker
vad
och herr Knott
eller som jag tänker
inte

är begrepp som knappast står
vare sig upprätt
eller för sig själva
alltså för sin egen skull

de är början av slutet
slutet av slutet
de är slutet av början
början av början

vi tänker lika
dvs inte alls
vi känner helt olika
dvs inte alls
vi vill ingenting

tar man dem i hand
ångrar man sig
men kan inte motstå
att medge
att man gör det

varför
var en gång ett användbart ord
därför likaså

dessa herrar
likaså
åhå !




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-04 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP