Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idén om Anaheim

Du reste
hela den långa vägen till
Anaheim.

Det jag undrar är
inte
hur resan gick
eller om
du kom fram
OK.
Jag sitter här
och klurar på
hur du kom på
idén.

Idén, ja!

Eller var det ingen idé
kanske?
Jo, det var en idé.
Att resa till Anaheim.

Men vad jag sitter här
och grunnar på är
ifall det kanske
inte var
din idé.

Just det.

Ifall det kanske
inte var
din idé.
Var det din idé, Linus?

Du vet lika
lite som jag
det vet du
lika väl som jag
när det gäller
Anaheim
finns inga
begränsningar
utanför
jaget.
Jag har sagt dig det, Linus.

Idén var min
och den var min
från början
till slut.

Linus, varför?
Varför tog du flyget
till Anaheim?
Varför var
det du som gjorde det
och inte
jag?
Det var ju min idé, Linus!
Du åkte.
Varför, Linus?

Vill du att jag ska
be om förlåtelse?
Ska jag det?
Är det inte lite sent?
Vad skulle det tjäna till
nu?
Jag sitter ju här nu.
Saker är som
de är
och har blivit.
Och du är där borta
fast det skulle varit jag,
tycker inte du det också?

Du hade mage!
Att du hade det!
Du köpte biljett!
Det skulle ju jag
ha gjort.




Fri vers (Fri form) av Gräset
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-23 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gräset