Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du slutade måla dig

Du slutade måla dig
en vårdag för några år sedan
du sa att
du skulle gå in
i en annan period
av ditt liv

jag minns det så tydligt
hur du satt
på den
varma torra
asfalten
intill din pappas
röda Volvo
på en parkeringsplats
i Hallstahammar
och sa
med majsolen i ögonen
att du skulle
sluta måla dig
jag minns det så oerhört tydligt
detta tillfälle
i Hallstahammar
det fanns uppror
i dina bländade ögon
det fanns efterlängtad befrielse
och beslutsam lättnad
i din röst
när du sa det

sen lade du den glödande cigarettfimpen
på - det var så underligt... (kanske därför jag minns det så tydligt)
...motorhuven
den slocknade av sig själv
medan du drack kaffe
ur en vit plastmugg

sedan du slutade måla dig
har jag haft ett helvete, Jasmine!






Fri vers (Fri form) av Gräset
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-28 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gräset