Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi satt tysta bakom saker

Vi satt tysta
bakom saker
bakom hyllor
väggar, stolpar, plank
kullar och butiker
men också bakom
fordon;
bakom bussar
bakom gamla kärror
satt vi
tysta
vi satt tysta
bakom saker
knäpp tysta
och såg
varandra
i stunden.
Vår, vinter, höst och sommar
satt vi
tysta bakom saker
vår omgivning
krävde det av oss
fordrade det.
Vi som så länge
längtat
vi som så länge
längtat långt, långt
fram
vi satt tysta bakom saker
vi som så länge längtat fram
vi såg
vi var tysta
i stunden
men vi längtade fram
fram ifrån tystnad
fram framför saker
fram framför möbler, väggar, butiker och kullar
vi längtade att stå
inte tysta
framför saker
men vår omgivning, Samhället
förbjöd oss.
och vår blygsamhet
likaså.




Fri vers av Gräset
Läst 244 gånger
Publicerad 2014-10-20 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gräset