Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturen är underbar!

Naturen är underbar!
Den ger oss möjlighet till
rekreation.

Naturen är ett gigantiskt skafferi!
Tomat, potatis, lök, morötter, vete och andra
sädeslag, äpplen!
Ja, tänk vad mycket godsaker naturen
har att erbjuda oss!
Naturen är underbar!

Av frukten naturen ger oss
kan vi göra juice
med oändlig variation
ananas-äpplen-apelsiner
Vi kan blanda hur vi vill!
Det är bara fantasin som
sätter gränser
vi behöver bara kliva ut
i naturen och
ta fisk
ur sjön
och rovor ur jorden,
bär från buskarna
frukter från träden
Allt detta bjuder
naturen oss på
utan att kräva
nåt tillbaks
ingenting vill
naturen ha
i gengäld.
Vi tar vad vi vill
Det växer upp nytt
Tänk vad naturen är underbar!
Vi plockar svampar
och på poängpromenader
som idrottsföreningar
anordnar
kan vi ibland även
köpa
varmkorv
mitt ute i
naturen.




Fri vers (Fri form) av Gräset
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-24 21:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket livsbejakande syn på naturen och livet!
Trevligt!
2013-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Gräset