Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lutar

Vad är det som lutar så?
Jag känner att något lutar.
Vad är det som lutar så?
Känns i hela systemet
att något lutar
men vad är det som lutar?
Åt vilket håll?
Fel håll
faktiskt.
Vad är det som lutar?
Det kanske bara är
jag?
Men jag tror inte det bara är jag
jag tror det är något annat
som lutar
Jag känner att det är något
jag vet det bara
Men det är inte bara jag
det måste vara något annat
Någonting är det som lutar
alltså
Hela systemet skriker
att det är något
som lutar.
Det är väl inte
själva systemet som
håller på att rasa?
Hela konstruktionen?
Har det lutat länge?
Det kändes inte igår
i hela systemet
att något lutade
väl?
Det tror jag inte.
Då har det börjat
luta nu
precis.
Då rasar det snart
kanske.




Fri vers (Fri form) av Gräset
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-09 22:09



Bookmark and Share


    samole
Saklig kontrollerad ton,
om att allt kanske rasar strax.
Den fastnar.
2013-12-14

  Larz Gustafsson VIP
Det vi lärde känna som folkhemmet urgröps sakta men säkert.
2013-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Gräset