Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag saknade min farsa då, när han gav upp och for iväg. Idag umgås vi men jag saknar honom inte längre ett skvatt.


Pappa kom hem

 

 

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

Vi hade livet fullt med ångest
När jag kom hem från skolan var morsan full
Hon pimplar vin från morgon till kväll

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

Mamma tyckte inte om dom jag umgicks med
Hon sade det är knark och sprit och otrevliga vänner
Hon pimplar vin från morgon till kväll

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

Kalle dog igår, han blev skjuten på stan
Utanför klubben var det bara någon som brände av.
Och morsan drack vin från morgon till kväll

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

Syster Anna går i skola på första ring
När du for iväg sade du ingenting, för
Morsan luktade sprit från morgon till kväll

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

Mamma blev sedan sjuk och ligger nu på bår
Här hemma har vi aldrig haft det särdeles brett
Och jag ska inte dricka en droppe någonsin mer

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

Du behöver inte stanna men kom för en stund
Jag och syster Anna kommer att söka dig i Lund
Från Mörby station till ditt Samarkand

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

Pappa kom hem för vi behöver dig nu.
Kan du komma hem, var är du nu?

 




Fri vers (Fri form) av Slask Söderman
Läst 315 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-12-27 21:39



Bookmark and Share


  Tiinis
Den här texten gick rakt in i mitt kroppsliga minne. Aj!
2013-12-30

  Slask Söderman
Tack, Angel of Love, precis vad jag ville höra.

Upplever den själv också väldigt stark. Upprinnelsen till texten skedde då jag var tonåring. Den låg inne i trettio år och grodde (ids inte fundera på hur mycket skada den gjort under tiden) tills den en dag bara var färdig och den rann ut på papperet. Formulerade texten första gången för över fem år sedan. Sista punkten satte jag i veckan. Nu har jag släppt den för att gå vidare.
Tack för din kommentar.
2013-12-29

  Angel of love
Berörande stark text.
2013-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Slask Söderman
Slask Söderman