Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din strand, vårt fäderneland

 

Du skrev så vackert "Välkommen till min strand"

och du vill jag ror iland vid din strand

och jag ror från århundraden av glömska ur ett havsband

från ett gammalt Sverige till dagens land,

stiger öar, kobbar, båkar och öars band,

träder på min resa från ett fjärran skärgårdsland.

 

Ur min hand med sina smala fingrar, rinner sakta sand

som i timglas, och händerna färgas av blodsband

röda, och senigt starka som broders- och systerband.

 

Ja tack, jag kommer till din strand

och jag skall lyssna till dej,

dina dikter och dina sagor om vårt gamla,

vårt nya fäderneland.

 




Fri vers (Fri form) av Slask Söderman
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-28 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Slask Söderman
Slask Söderman