Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 1 januari: Malmsjös attack mot gatuvåldet


Ett nytt år föddes igår

Ett nytt år
föddes igår
Med jan Malmsjös
ord utan snö

Han talte om ett år så grå
och fällde för det en tår
Om att hoppet att nästa år
inte ska bli samma misstags år

Han talade om gatuvåld
om kärleksvård
Om nazism i Kärrtorp
med fredens hopp

Han talade om Syriens krig
om fredens tid
Om bomberna i Boston
med en salig ton

Han bad om mänskligare vanor
mot ett kallt samhälles fällor
Då slog klockan tolv
jag log åt hans håll




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-01 22:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP