Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag borde verkligen göra någonting annat just nu..


Min vän underkänt och jag



konsten att prokrastinera
införlivar jag väl
i skolan missar jag allt mera
att skjuta upp sysslor är min akilleshäl
här sitter jag på poeter
när hemtentan borde vara gjord
jag förstår att det är dumheter
både facebook och twitter borde åka överbord
aldrig har lägenheten varit så fin
aldrig i livet har jag stört mig på grannens småglin
och visst har hon även skaffat hund?
jag som skulle läsa kurslitteratur en stund

nu är det dags för matpaus
i linneskåpet var det visst bra kaos
jag går till disken som måste göras
av damm och skrynkliga lakan låter jag mig förföras
sen är det dags för nästa studiestund
det känns som att jag befinner mig i helvetets avgrund
jag tappar tråden på mindre än en sekund
mitt på dagen fick jag besök av john blund
det här studieskeppet har gått på grund
den dikten är jätteskum

hemtentamen 2014 går till historien
som dagen då jag inte lyckades öppna kurslitteraturen
trots att jag gick upp i gryningen
jag är en gestaltning av besvikelsen
kommer aldrig få jobb på socialtjänsten
för jag avslutade aldrig orden
som skulle markera min tid som socionom
på jorden





Bunden vers (Rim) av Mangoblomma
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-13 19:12



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Underhållande läsning, bra gjort!
2014-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Mangoblomma