Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskyldiga dör i misär för vårt begär

Glöm sanningen
om skatteåterbäringen
Den är till mig
inte till dig

Är det inte så det egna jaget tänker
och så för samvetets skull, lite till välgörenhet skänker
Då är det egna jaget nöjt
och allt är frid och fröjd

Politikerna fyller sina påsar världen över
tar från de som behöver
Skrattar groggar och njuter
när behövande lider och svälter

Men är det någon skillnad på dig och dem
ramlar du inte i samma skål som dem
Rättfärdigar jobbskatteavdragen
med olika ursäkter om att du jobbar som trettiofem

Sedan ser du hemlösa tigga eller ligga på gatan
men de kunde ha ett hem om de inte knarka som satan
Och du placerar alla arbetslösa och sjuka i samma fack
de är bara ett jävla fuskande pack som går i lathetsfrack




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-15 07:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Själviskheten och hänsynslösheten bestämmer.
2014-01-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP